Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

tisdag 21 juni 2011

Lingonkakor med havrefras

Att baka små kakor i långpanna är tacksamt, detta är ett nytt recept för mig, men jag tror säkert att dessa kakor fanns på både mormors & farmors kakfat förr i världen. Kakan med lingon toppas med havrefras, ungefär som en smuldeg & ger väldigt mumsiga kakor :0)

Old fashion cake with lingonberry jam and oat.

Recept havrefras: Blanda 1 1/2 dl havregryn, 1 dl råsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk kanel & 50 g smör till en smuldeg, ställ åt sidan.
Recept kakan: Vispa 1 ägg med 1 1/2 dl socker...
Äggsmeten ska bli vit & fluffig...
Rör sedan ner 1 tsk bakpulver & 4 1/2 dl mjöl...
Tillsätt 150 g avsvalnat smält smör...
Rör smeten jämn...
Tryck ut smeten som är lättarbetad på ett smörat bakplåtspapper i en plåt som är ca 20x30 cm...
Bred över ca 2 dl rårörd lingonsylt...
Smula till sist över havrefraset över hela kakan...
Grädda i 200 garder i ca 20 minuter, håll koll på den så att den inte blir för torr. Skär kakan i rutor när den har svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar