Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

torsdag 5 maj 2016

Världens smarrigaste rosa jordgubbsglass

Frågorna börjar komma in; Vad var det för rosa dessert ni gjorde till Valborg...? Sanningen är att jag använder mig av en ny kamera & vi är inte helt överens. Blev sjukt besviken när nästan alla bilderna på den rosa desserten inte gick att använda. Jag har nu lyckats rädda några stycken, så här kommer receptet på världens godaste jordgubbsglass. Receptet kommer från Lomelinos Glass, en ny favoritbok :)

Recept 1 liter jordgubbsglass (jag dubblade receptet till Valborg):
250 g jordgubbar
1 msk pressad citron
1 bruk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
2 1/2 dl vispgrädde

Jag använder endast ekologiska ingredienser till glassen. 
Tina hela jordgubbar (eller rensa om du använder färska) & mixa dem till puré tillsammans med pressad citron. Passera sedan pure´n genom en sil. Blanda med kondenserad mjölk. Vispa grädden fluffig & vänd ner i purén. Kör i glassmaskinen tills glassen är färdig. Häll upp i en burk & förvara i frysen. Super god, ni kommer inte bli besvikna ;)
Ska dock betona att det blev alldeles för sött med havreflarn till glassen...

Got the questions; What was that pink dessert you made last weekend...? It was a creamy delicious strawberry ice cream.

Recipe 1 lit strawberry ice cream:
250 g strawberries
1 tbs lemon juice
1 can sweetened condensed milk (about 400 g)
2 1/2 cups whipping cream

I only use organic ingredients for the ice cream. Mix strawberries into puree with lemon juice. Than, pass the puree through a sieve. Mix with condensed milk. Whip the cream fluffy & mix into the puree. Run in the ice cream maker until the ice cream  is ready. Pour into a jar & store in the freezer.



 Jordgubbarna har tinat färdigt...
 Mixa jordgubbarna & passera dem sedan genom en sil. Blandade med kondenserad mjölk & vispad grädde.
 Härlig rosa smet blir krämig glass i maskinen.
Förvarar min glass i gamla glassbyttor. Glassen är mycket enkel att rulla  i fina kulor :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar